Basso-Kivitalo

Olli Koivunen, Basso-Kivitalo: “Heatco on ollut meille tärkeä kumppani”

Referenssi Basso Building Systems Oy

Basso-Kivitalo rakentaa pääkaupunkiseudulla sekä omakotitaloja että kerrosja rivitaloja. Heatco vastaa kaikkien kohteiden LVI-suunnittelusta sekä toimittaa tarvittavat ilmanvaihtokoneet ja liesikuvut. Yhdessä suunniteltujen toimintamallien ansiosta on yhteistyö helppoa kaikille.

Omakotitalorakentamisen lisäksi toimii Basso-Kivitalo myös aluerakentajana. Omakotitalot rakennetaan kuluttaja-asiakkaille talotehdasmaisesti avaimet käteen-toimituksena. Aluerakentaminen on viime aikoina painottunut pitkälti kerrostalojen rakentamiseen.

– Tällä hetkellä rakennamme keskimäärin 300-400 huoneistoa ja 20-30 omakotitaloa vuodessa, kertoo Basso-Kivitalon tuotantojohtaja Olli Koivunen.

Tahtotila toimintamallien kehittämiseen

Basso-Kivitalo ja Heatco ovat tehneet yhteistyötä nyt noin kolmen vuoden ajan. Heatco vastaa kaikkien Basso-Kivitalon kohteiden LVI-suunnittelusta ja toimittaa tarvittavat ilmanvaihtokoneet sekä liesikuvut. Yhteistyö sai alkunsa siitä, kun Basso-Kivitalo tarvitsi kumppanin LVI-suunnitteluun.

– Heatcolla oli alusta asti selkeä tahtotila osallistua toimintamallien ja prosessin kehittämiseen. He pelaavat hyvin yhteen myös muiden yhteistyökumppaniemme kanssa, Koivunen muistelee.

– Toimimme kumppanuuspohjalta. Yhteistyön alkaessa teimme melko nopeasti vuosisopimukset ja nyt Heatco vastaa kaikista kohteistamme, hän lisää.

Toimintavarmat ja hinta-laatusuhteeltaan hyvät ilmanvaihtokoneet

Yhteistyön määrä on vuosien varrella kasvanut Basso-Kivitalon kasvun myötä. Erilaisissa kohteissa on käytössä lähes koko Heatcon huoneistokohtaisten ilmastointikoneiden mallisto aina pienimmistä koneista isompiin. Heatcon maahantuomat Flexitilmanvaihtokoneet saavat Koivuselta kiitosta toimintavarmuudestaan sekä hyvästä hintalaatusuhteestaan.

– Olemme joskus miettineet muitakin, mutta todenneet, että Flexit-ilmanvaihtokoneet ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä. Myös huoltoverkosto on pääkaupunkiseudulla hyvä, Koivunen sanoo.

Basso-Kivitalon kohteista vastaavat Heatcolla aina samat, nimetyt suunnittelijat. Myös asennuksessa käytetään samoja urakoitsijoita. Koivusen mukaan tämä helpottaa toimintaa huomattavasti.

– Urakkarajat ovat muillekin kumppaneille selvät. Samojen suunnittelijoiden pysyvyys on todella tärkeää, koska he tietävät meidän kohteemme ja kaikki saadaan suunniteltua kerralla siten, miten haluamme. Suunnittelijat ovat mielestäni hyvin ammattitaitoisia. Kysymyksiin saa vastaukset nopeasti ja he ottavat myös aktiivisesti selvää, jos eivät voi antaa suoraa vastausta heti, Koivunen avaa.

Heatco tukemassa Basso-Kivitalon kasvua

Toimintamalleja ja prosessia on kehitetty yhdessä Heatcon kanssa koko yhteistyön ajan. Kun erilaiset ratkaisut on mietitty valmiiksi kohteisiin sopiviksi, on suunnittelua ja toteutusta pystytty myös hinnoittelemaan etukäteen.

– Ehdottomasti merkittävin asia on prosessin kehittäminen yhteistyössä muiden kumppaniemme kanssa. Se helpottaa meidän jokapäiväistä työtämme paljon, kun suunnitteluohjeistus ja toimintamallit on saatu kehitettyä pitkälle. Tiedämme saavamme toimivan sekä laadukkaan lopputuloksen, Koivunen summaa.

– Loppukäyttäjälle voimme kertoa itse vuosien kokemuksella sen, mitä heille on asennettu ja kuinka se toimii. Luottamus siihen, että homma pelaa, on aika vahva, hän jatkaa.

– Heatco on ollut meille tärkeä kumppani ja tukemassa yrityksemme kasvua. Näillä näkymin yhteistyö tulee jatkumaan vielä useita vuosia aina hamaan tulevaisuuteen saakka, Koivunen kiteyttää.