Vinkkejä rakentajalle

Älä riko talosi lämmitysjärjestelmää – huolehdi siitä kesällä näin

Kesällä asunnon lämmitys on villasukkien ja toppatakin lisäksi viimeisiä asioita, joita tulee miettineeksi – paitsi sen verran, että sitä haluaa vähentää. Mikä on viisasta, sillä ulkona paistaa aurinko ja viileämpinäkään hetkinä lämpötila ei yleensä laske alle 10 asteen. On helppoa nauttia arjesta, kun ei tarvitse murehtia kylmästä.

Vältä tämä omakotitalorakentajan sudenkuoppa

Keittiö saattaa olla kodin sydän, mutta moitteettomasti toimiva LVI-kokonaisuus saa sen sykkimään. Kun talon LVI-ratkaisut ovat onnistuneita, ne tekevät arjesta sujuvaa, mukavaa ja huoletonta.

Kiusaako huono sisäilma? Syy saattaa löytyä ilmanvaihtokoneen suodattimesta.

Huono sisäilma saattaa aiheuttaa talon asukkaille liudan hämäriä oireita. Joku saattaa kärsiä väsymyksestä ja päänsärystä, toinen nenän tukkoisuudesta ja kutinasta, kolmas epämääräisistä hengitystieoireista.

 

Viemärikaasut – kiusallinen vaiva pitkän poissaolon jälkeen

Pidemmät poissaolot kotoa kuten loma- jä mökkireissut ovat otollisia viemärikaasuille. Viemärihajut heikentävät kodin sisäilman laatua ja ovat hyvin epämiellyttäviä.

Vinkkejä allergiakauteen

Katu- ja siitepölykausi on alkanut ja aina edes sisätiloissa oleminen ei auta oireisiin, jos sitä ei oteta huomioon kodin ilmanvaihdossa. Keräsimme top 3 vinkkiä miten sisällä voi allergiaoireita helpottaa.