Heatco työpaikkana


Heatcon tarina alkoi siitä oivalluksesta, että asioita voi myös tehdä toisin. Vanhojen toimintamallien uudistaminen, LVI-alan rutiinien helpottaminen ja laatuun panostaminen ovat Heatcon tekemisen peruspilareita, joihin jokainen Heatcolainen uskoo.

Heatco tarjoaa tekijöilleen uudistushaluisen ja eteenpäin menevän työpaikan alalla, joka vaatii ravistelua ja edistyksellistä ajattelua.

Olemme jäsäkkiä kavereita. Se tarkoittaa sitä että olemme aktiivisia ja toimeliaita ihmisiä, joiden sanaan voi luottaa. Jokainen meistä haluaa onnistua, mutta onnistumista ei meillä noukita kenenkään selkänahasta tai kaveria tönimällä. Toimintamme perustuu järkevään kasvuun ja vankkaan tekemiseen. Meillä uskotaan hierarkiavapaaseen yrityskulttuuriin, jossa ei väliportaita tai komentokeskuksia tarvita. Asiantuntija se työnsä parhaiten osaa, se on selvä.

LVI-suunnittelija tai alasta kiinnostunut myyjä!

Kiinnostaisiko sinua työpaikka LVI-alan uudistajien joukoissa? Kerro meille itsestäsi alla olevan lomakkeen kautta, niin otamme sinuun yhteyttä.

Matti Rantanen: LVI-suunnittelija

Ura on kehittynyt rinnan Heatcon kanssa

Matti aloitti Heatcolla LVI-suunnittelijana vuonna 2011, ja sittemmin oma ura on kehittynyt yhtä matkaa Heatcon kanssa.

”Aluksi tein pientalosuunnittelua ja oli ihan tavallista, että vastasin joissakin projekteissa myös työmaalle lähtevien tuotteiden pakkaamisesta”, Matti naurahtaa.

Kokemuksen karttuessa Matti siirtyi rivi- ja kerrostalojen sekä suurien aluerakentamiskohteiden suunnitteluun. Samalla kasvoivat myös Heatcon kohteet, samoin tuotevalikoima, ja logistiikastakin vastaavat tänä päivänä jo ihan omat asiantuntijansa.

Asiakaspalvelija, konsultti, kehittelijä

Suunnittelija tekee paljon muutakin kuin pelkkää piirtotyötä. Päiviin kuuluu myös asiakastapaamisia, tarjouslaskentaa, konsultointia ja valvontaa.

”Eniten minua palkitsee se, kun saan nähdä koko prosessin suunnittelusta asennukseen. Tuntuu hyvältä nähdä konkreettisesti, että putket ovat siellä, minne ne suunnittelin, ja talossa asuva perhe on tyytyväinen.”

Myös oman osaamisen haastaminen ja itsensä voittaminen kannustavat Mattia eteenpäin. Vaikeissa hetkissä ammattitaito kasvaa. Lisäksi Matista on kiinnostavaa päästä mukaan yritysten kehitysprojekteihin, joissa optimoidaan esimerkiksi LVI-puolen kustannuksia.

Nuorekas porukka etsii uusia ratkaisuja

Heatcolla on nuorekas, sitoutunut ja tiivis samanhenkisten suunnittelijoiden porukka, josta osa on tuntenut toisensa opiskeluajoista asti.

”Meillä riittää intoa kehittää uusia ratkaisuja, jotka parantavat esimerkiksi tuotteiden asennettavuutta. Haluamme miettiä asioita uusilta kanteilta ja haastaa vanhoja ajatusmalleja.”

Joustavat työajat antavat tilaa perhe-elämälle

Matti on pienen lapsen isä, joten joustavat työajat tulevat tarpeeseen.

”Tarvittaessa saa tehdä vapaasti pidempää päivää, mutta melko tuoreena isänä olen huomannut, että hommat haluaa useimmiten hoitaa tehokkaasti neljään mennessä. Samalla olen oppinut priorisoimaan töitäni, niin että turha joutokäynti on jäänyt pois ja voin keskittyä vapaa-ajalla rauhassa muihin asioihin.”

Yhteistyötä oman talon sisällä

Kannustavaa apua saa Heatcolla aina tarvittaessa yli tiimirajojen. Avun kysymisen kynnys on matala, ja uusia työntekijöitä tuetaan porukalla. Se vahvistaa tiimien välistä yhteyttä.

”Suunnittelutiimin esimies Jani Kurkela on läheisin työkaverini, jonka kanssa ratkomme haastavimpia tehtäviä. Lisäksi tietoa jaetaan avoimesti myös toimipisteiden ja tiimien välillä. Esimerkiksi myyjä Nestori Naukkarinen on erittäin kiinnostunut alan teknisestä puolesta, ja hän haastaa meitä suunnittelijoita kertomaan syitä sille, miksi asiat tehdään niin tai näin. Se tuo esiin uusia näkökulmia.”

Heatcolla onkin hyvä yhteishenki, moni viettää myös vapaa-aikaa yhdessä.

Nestori Naukkarinen: Tekninen myyjä/asiakaspalvelu

Asiakkaiden ykköslinkki!

Nestorin työpäivät kuluvat tiiviisti asiakasrajapinnassa, ja hän tuntee olevansa pikemminkin asiakasvastaava kuin tekninen myyjä. Heatcon asiakaspalvelutiimissä ei käytetäkään titteleitä, vaan toiminta-alue on moniulotteinen: myyjät hoitavat sidosryhmäsuhteita, tarjoavat asiakkaille teknistä tukea ja osallistuvat varastologistiikkaan.

”Monien asiakkaiden kanssa ollaan tekemisissä päivittäin, ja asiakkaat voivatkin ottaa minuun yhteyttä kaikissa asioissa”, Nestori kertoo.

Työ yhdistää talouden ja tekniikan osaamisen

Nestori opiskeli tradenomiksi Varkaudessa, jossa teollisuus on vahvoilla. Koulutukseen sisältyikin energiatekniikan opintoja, joita voi hyödyntää Heatcolla myyntiosaamisen ohella.

”Heatcon työnhakuilmoituksessa mainittiin, että myyjän tehtävissä yhdistyvät sekä tekniikan että myynnin maailmat, mikä oli minulle ihan täydellistä!”

Yhteistyötä eri tiimien kanssa

LVI-tekniikka oli Nestorille aluksi uusi aluevaltaus, ja hän halusi oppia alasta kaiken mahdollisen. Onneksi talon omilta LVI-insinööreiltä saattoi kysyä melkein mitä tahansa. Kiinnostus LVI-tekniikkaan motivoi Nestoria yhä, ja hän nauttii, kun saa tutustua uusiin tuotteisiin ja ratkaisuihin.

”Tekniikasta olen oppinut eniten Rantasen Matilta, jonka osaaminen on kovalla tasolla. Tuotepäällikkö Joonas Hakkarainen taas tietää tuotteista kaiken. Tietotaitoa jaetaankin tiimien välillä ahkerasti, ja olen esimerkiksi monta kertaa päivässä tekemisissä varastovastaava Antti Väisäsen kanssa. Hänen ja muun logistiikkatiimin ansiota on, että tarvikkeet saadaan toimitettua asiakkaille ajallaan ja he ovat meihin niin tyytyväisiä kuin ovat.”

Asiakkaiden kanssa ollaan hyviä ystäviä

Suhteet asiakkaisiin elävät ja kehittyvät koko ajan, ja juuri asiakkaiden ansiosta myyjänkin oma ammattitaito kasvaa. Työssä opitaan puolin ja toisin.

”Vuosien varrella vakiasiakkaiden suuri merkitys on kirkastunut minulle, ja kyse on pikemminkin ystävyyssuhteista kuin asiakkuuksista. Kierrämme yhdessä rakennusmessuja ja etsimme ratkaisuja loppuasiakkaiden ongelmiin.”

Asiakaskohtaamisten lisäksi työn parhaita hetkiä ovat tilanteet, joissa asiakasta on mahdollista auttaa parhaalla tavalla tarjoamalla samasta talosta sekä suunnittelu että LVI-tarvikkeet.

”Mieleen jäävät onnistumisen hetket, jolloin asiakkaamme saa Heatcon tarjouksilla ja tuotteilla omat urakkatarjouksensa läpi.”

Avoin työyhteisö ja joustavat työajat

Heatcolla ei ole kirjaimellista työaikaa. Kun hoitaa hommansa niin hyvin kuin pystyy, työnantaja joustaa, ja esimerkiksi etätyö on mahdollista. Lisäksi Heatco on avoin taloudestaan.

”Koko myyntiporukka on tietoinen omasta, toisten ja koko firman tilanteesta. Ja kun Heatcolla menee hyvin, se motivoi tekemään myös oman työnsä paremmin ja paremmin. Tuntuu, että omalla työllä on todella merkitystä!”

Ota yhteyttä


Asiakaspalvelumme palvelee
numerossa 020 7209 080
arkisin klo 8.00 – 16.00

Palvelemme asiakkaita valtakunnallisesti neljästä toimipisteestä käsin.
Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme ja tuotteistamme.