Matti Rantanen: LVI-suunnittelija

22.8.2017

Ura on kehittynyt rinnan Heatcon kanssa

Matti aloitti Heatcolla LVI-suunnittelijana vuonna 2011, ja sittemmin oma ura on kehittynyt yhtä matkaa Heatcon kanssa.

”Aluksi tein pientalosuunnittelua ja oli ihan tavallista, että vastasin joissakin projekteissa myös työmaalle lähtevien tuotteiden pakkaamisesta”, Matti naurahtaa.

Kokemuksen karttuessa Matti siirtyi rivi- ja kerrostalojen sekä suurien aluerakentamiskohteiden suunnitteluun. Samalla kasvoivat myös Heatcon kohteet, samoin tuotevalikoima, ja logistiikastakin vastaavat tänä päivänä jo ihan omat asiantuntijansa.

Asiakaspalvelija, konsultti, kehittelijä

Suunnittelija tekee paljon muutakin kuin pelkkää piirtotyötä. Päiviin kuuluu myös asiakastapaamisia, tarjouslaskentaa, konsultointia ja valvontaa.

”Eniten minua palkitsee se, kun saan nähdä koko prosessin suunnittelusta asennukseen. Tuntuu hyvältä nähdä konkreettisesti, että putket ovat siellä, minne ne suunnittelin, ja talossa asuva perhe on tyytyväinen.”

Myös oman osaamisen haastaminen ja itsensä voittaminen kannustavat Mattia eteenpäin. Vaikeissa hetkissä ammattitaito kasvaa. Lisäksi Matista on kiinnostavaa päästä mukaan yritysten kehitysprojekteihin, joissa optimoidaan esimerkiksi LVI-puolen kustannuksia.

Nuorekas porukka etsii uusia ratkaisuja

Heatcolla on nuorekas, sitoutunut ja tiivis samanhenkisten suunnittelijoiden porukka, josta osa on tuntenut toisensa opiskeluajoista asti.

”Meillä riittää intoa kehittää uusia ratkaisuja, jotka parantavat esimerkiksi tuotteiden asennettavuutta. Haluamme miettiä asioita uusilta kanteilta ja haastaa vanhoja ajatusmalleja.”

Joustavat työajat antavat tilaa perhe-elämälle

Matti on pienen lapsen isä, joten joustavat työajat tulevat tarpeeseen.

”Tarvittaessa saa tehdä vapaasti pidempää päivää, mutta melko tuoreena isänä olen huomannut, että hommat haluaa useimmiten hoitaa tehokkaasti neljään mennessä. Samalla olen oppinut priorisoimaan töitäni, niin että turha joutokäynti on jäänyt pois ja voin keskittyä vapaa-ajalla rauhassa muihin asioihin.”

Yhteistyötä oman talon sisällä

Kannustavaa apua saa Heatcolla aina tarvittaessa yli tiimirajojen. Avun kysymisen kynnys on matala, ja uusia työntekijöitä tuetaan porukalla. Se vahvistaa tiimien välistä yhteyttä.

”Suunnittelutiimin esimies Jani Kurkela on läheisin työkaverini, jonka kanssa ratkomme haastavimpia tehtäviä. Lisäksi tietoa jaetaan avoimesti myös toimipisteiden ja tiimien välillä. Esimerkiksi myyjä Nestori Naukkarinen on erittäin kiinnostunut alan teknisestä puolesta, ja hän haastaa meitä suunnittelijoita kertomaan syitä sille, miksi asiat tehdään niin tai näin. Se tuo esiin uusia näkökulmia.”

Heatcolla onkin hyvä yhteishenki, moni viettää myös vapaa-aikaa yhdessä.