Flexitin historiaa sisäilmasta 45 vuoden ajalta

15.11.2019

Kuluneiden vuosien aikana Flexitissä on tapahtunut paljon. Kehityksen myötä olemme siirtyneet yksinkertaisista venttiileistä edistyneisiin EcoNordic-sisäilmakeskuksiin.

Finn ja Ann-Mari Martinsen perustivat perheyrityksensä 19. elokuuta 1974 Ørjessä sijaitseviin vaatimattomiin tiloihin. Alussa liikeideana oli erilaisten muovisten ja alumiinisten ilmaventtiilien valmistus. Yritys kasvoi, ja Finn tarvitsi enemmän tilaa. Sen vuoksi rakennettiin uudet ja omat tilat, joissa nykyinen Flexit toimii. Lisäksi alettiin itse valmistaa joustavia alumiinikanavia, joista tuli nopeasti suosittuja. Vuosien kuluessa valikoimaa laajennettiin liesituulettimilla, itse kehitetyillä tuulettimilla, lämmöntalteenotolla ja myöhemmin keskuspölyimureilla ja tasapainotetulla ilmanvaihdolla. Kun Finn kuoli vuonna 1994, pojat Pål ja Alf johtivat yritystä monen vuoden ajan. Nykyään yrityksen omistaa Pål Martinsen. Pålilla on kolme lasta, jotka työskentelevät yrityksessä, ja he toivovat voivansa jatkaa yrityksen toimintaa perheyrityksenä.

Läppäventtiilistä sisäilmakeskukseen

Näiden 45 vuoden aikana on tullut paljon uutta. Kehityksessä on siirrytty yksinkertaisista venttiileistä edistyneisiin EcoNordic-sisäilmakeskuksiin, jotka käsittävät sekä ilmanvaihdon, lämmityksen että vesijohtoveden. Yritys on alansa markkinajohtaja Norjassa, mutta olemme nyt laajentaneet kotimarkkinoitamme Ruotsiin ja Suomeen, ja lisäksi meillä on vientiä useisiin Euroopan maihin. Tuotekehitykseen panostamisen lisäksi digitaalisten palveluiden kehittäminen on ollut jännittävää. Siihen me haluamme panostaa vieläkin enemmän tulevaisuudessa.

Viime vuonna päivitimme myös merkkitavaran Flexit. “Puhdas ja raikas ilma” tunnuslauseemme on vaihdettu uuteen tunnuslauseeseen “Parempi sisäilma”. Pääsyynä siihen on, ettemme enää tarjoa vain ilmanvaihtoa, mutta myös lämmitystä/vesijohtovettä ja digitaalisia palveluita. Erityisesti olemme kehittäneet asuntojen sisäilmaa, joiden on vastattava vaativia pohjoismaisia oloja. Sen vuoksi meidän on jatkuvasti pyrittävä tarjoamaan asiakkaillemme hyviä ratkaisuja ja keskityttävä samalla tarjoamaan ihmisille parempaa sisäilmaa ja elämänlaatua.

Olemme nyt siirtymässä vihreälle linjalle. Kehitystyömme on perustunut parempaan sisäilmaan ja energiatehokkuuteen. Nykyään keskitymme luomaan hyvää sisäilmaa alhaisella energiankulutuksella, mikä on kehittämistyömme yksi tärkeimmistä osista. Olemme optimistisia ja uskomme olevamme alalla, joka keskittyy terveyteen, sisäilmaan, ympäristöön ja alhaiseen energiankulutukseen ja huomaamme, että niistä tulee yhä tärkeämpiä tekijöitä tulevaisuudessa.

Flexit-konsernissa on nykyään 260 työntekijää. Ihmiset ovat ehdottomasti Flexitin suurin pääoma. Meillä on useita työntekijöitä, jotka ovat olleet palveluksessamme monen vuoden ajan, he ovat olleet erittäin uskollisia ja inspiroineet nuorempia sukupolvia. Viime vuosina Flexitiin on tullut monia uusia taitavia työntekijöitä. Uusia ihmisiä, joilla on taitoa, ideoita ja arvoja. Olemme kaikki sitoutuneet noudattamaan arvojamme: luotettavuus, luovuus ja toisten huomioonottaminen.