Öljylämmityksestä luopuvalle kotitalousvähennys

11.2.2022

Valtio kannustaa vaihtamaan ympäristöystävällisempiin lämmitystapoihin

Öljylämmityksestä luopuvalle tarkoitettu kotitalousvähennyksen korotus tuli voimaan vuoden alusta. Nämä investointituet vauhdittavat fossiilisista lämmitysmuodoista luopumista.

Valtio kannustaa vaihtamaan ympäristöystävällisempiin lämmitystapoihin korottamalla investointitukia. Tukea saavat mm. yksityiset, asuntoyhtiöt, ARA-yhteisöt sekä kunnat. Yksityisille, kotitalousvähennyksen kautta maksettava energiatuki nousi vuoden 2022 alusta alkaen 3500 euroon henkilöä kohden ja avustuksen osuus 40 prosentista 60 prosenttiin, kun siirrytään pois öljylämmityksestä. Tällä merkittävällä tuella kannustetaan hankkimaan öljylämmityksen tilalle maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu.

Viessmann lämpöpumput Heatcolta nopealla toimitusajalla!

Meiltä saat Viessmannin maalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput nopealla toimitusajalla. Meidän toimituksia ei komponenttipula haittaa, joten lähetä meille tarjouspyyntö tai soita numeroon 020 720 9080.

Lisätietoja investointituesta

Investointituesta löydät lisätietoa ympäristöministeriön sivuilta:
https://ym.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-fossiilisesta-oljylammityksesta-luopumisesta