Tiedätkö kuinka hyvin talosi hengittää?

1.3.2022

Hyvä sisäilma on tärkeä terveydellemme

Ilma, jota hengitämme, on erittäin tärkeä meidän terveydelle ja hyvinvoinnille. Suurin osa meistä on varovaisia syömisen ja juomisen suhteen. Mutta entäs ilma, jota me hengitämme?

Aikuinen ihminen hengittää päivittäin noin 25 kg tai 20 000 litraa ilmaa. Me, Skandinaviassa asuvat, vietämme 90 % ajastamme sisätiloissa ja puolet ajastamme kotona. Joten kotimme sisäilma on tärkeä.

Huonon sisäilman takia on vaara sairastua vaarallisiin hengitystiesairauksiin ja muihin terveysongelmiin, jotka pitkällä aikavälillä heikentävät elämänlaatua. Monilla ihmisillä on hengitystiesairauksia, jotka johtuvat usein huonosta sisäilmasta.

Tasapainoinen ilmanvaihto

Tasapainoinen ilmanvaihto varmistaa hyvän sisäilman kaikissa huoneissa ympäri vuoden ja on paras ratkaisu ympäristö- ja energianäkökulmasta Kostea ja saastunut sisäilma johdetaan ulos kodista keittiöstä, suihkusta, kylpyhuoneesta, vessasta ja pyykinpesuhuoneesta. Lisäksi kotiin tuodaan puhdasta, raikasta ja karkaistua ilmaa makuuhuoneesta ja kaikista asuintiloista.

Ilmankäsittelykoneen suodatin puhdistaa ulkoilman matkalla sisälle ja auttaa vähentämään sekä siitepölyä, että ilman epäpuhtauksia sisäilmasta. On tärkeää vaihtaa suodatin säännöllisesti
optimaalisen toiminnan ja parhaan mahdollisen sisäilman takaamiseksi.

Sisäilma tarjoaa mukavuutta

Jopa 85 % tuuletetun ilman lämmöstä otetaan talteen matkalla ulos talosta. Lämmin poistoilma lämmittää raikasta kylmää tuloilmaa matkalla taloon ja vältät kylmää vetoa kylmänä vuodenaikana. Kuumana kesäyönä jäähdytys alentaa kodin lämmintä sisälämpötilaa erityisesti yöaikaan ja edistää viileämpää sisäilmaa.

Flexit ilmanvaihtokoneet

Flexit panostaa erittäin paljon energiatehokkaiden ilmankäsittelylaitteiden kehittämiseen ja parantaa kotien sisäilmaa kylmässä ja vaativassa skandinaavisessa ilmastossa. Laitteita on saatavana useina eri malleina ja erilaisilla sijoitusvaihtoehdoilla. Yksiköitä voidaan myös ohjata kännykkäsovelluksella.

Kuinka hyvin kotisi hengittää?

Ilma, jota talosi hengittää, on sitä ilmaa, jota sinä hengität. Varmista, että ilma on terveellistä, jotta sinäkin voit olla.

Tutustu lisää