Lattiaviilennyksellä asumismukavuutta kesähelteillä

24.5.2022

Vesikiertoisella lattialämmityksellä saa myös viilennystä kesähelteille

Vesikiertoinen lattialämmitys lämmittää talvipakkasilla miellyttävällä tavalla, mutta myös mahdollistaa huoneiston viilennyksen kuumilla kesähelteillä. Lattiaviilennys on huomaamaton ja hiljainen viilennystapa, joka hyödyntää vesikiertoisen lattialämmityksen putkistoja. Sama putkisto toimii siis niin asunnon lämmittämiseen kuin viilennykseen. Lattialämmitysputkistossa kiertävän veden lämpötila on tällöin lämmityskaudella n. 22–35 asteen välissä ja viilennyskaudella n. 18–25 asteen välissä.

Minne lattiaviilennyksen voi asentaa?

Monipuolisten asennusmahdollisuuksiensa ansiosta järjestelmä soveltuu käytettäväksi kaikissa rakenneratkaisuissa – sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Esim. Lavi Cool järjestelmällä vesikiertoinenlattialämmitys muuttuu vaivatta viilennysjärjestelmäksi.

Ilmalämpöpumppu vai lattiaviilennys?

Monet hankkivat nyt säiden lämmetessä huoneistokohtaisen ilmalämpöpumpun (ILP). ILP on nopea ratkaisu akuuttiin tilanteeseen, mutta pidemmällä tähtäimellä lattiaviilennys on asumismukavuuden, ympäristöystävällisyyden, hinnan ja ylläpidon näkökulmasta parempi valinta. Lattiaviilennys tarjoaa tasiasen huonelämpötilan esteettisesti ja tarvitsee vain vähän huoltoa.

Vesikiertoisenlattiaviilennyksen edut

  • Helppo asentaa
  • Säästää energiaa ja ympäristöä
  • Lähes vaivaton omistaa
  • Lisää asumismukavuutta kesällä
  • Näkymätön viilennysratkaisu, joka antaa sisustajalle vapauden toteuttaa omia sisustamiseen ja tilaratkaisuihin liittyviä toiveitaan

Miksi valita Enerline vesikiertoinenlattialämmitys?

Vesikiertoinen Enerline® lattialämmitys on oman tuotekehityksemme ja tuotteistamisemme tulos. Korkea laatu, valikoiman monipuolisuus sekä järjestelmän kilpailukykyisyys ovat nostaneet Enerlinen® yhdeksi markkinoiden nopeimmin kasvavimmista lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmistä.

Monipuolisten asennusmahdollisuuksiensa ansiosta järjestelmä soveltuu käytettäväksi kaikissa rakenneratkaisuissa, mahdollistaen myös eri putkitustapojen hyödyntämisen. Laaja putkivalikoima varmistaa sen, että jokainen kohde voidaan suunnitella yksilöllisesti.