YLE: Maalämpöä ja lämpöpumppuja joutuu nyt jonottamaan

8.6.2022

Lämpöpumppu- ja porausjonot ovat nyt pitkiä

Yle Uutiset kirjoitti artikkelissaan (8.6.2022) kuinka lämpöpumppujonot voivat olla nyt jopa vuoden pituisia ja maalämpöjen porauskalenterit ovat jo täynnä vuoden loppuun saakka. Tähän on vaikuttanut Korona, rahtilaivan jumiutuminen Suezin kanavaan ja Venäjän hyökkäys.

Yrityksille täydet porauskalenterit ovat lähtökohtaisesti hyvä asia, mutta materiaali- polttoaine- ja rahtikulut ehtivät kokoajan kallistua ennen sovitun työn tekoa. Tämä aiheuttaa yritykselle päänvaivaa, sekä harmia asiakkaalle kulujen noustessa.

Lämpöpumppujen kysyntä on noussut korkeiden energiahintojen myötä sekä yhä useampi haluaa olla entistä omavaraisempi. SULPUn toiminnanjohtaja Hirvonen on epäileväinen, että toimitusajat lämpöpumpuissa kovin nopeasti pienenisivät. EU tavoittelee ohjelmillaan eroon pääsyä öljystä ja kaasusta. Tämä lisää lämpöpumppujen tarvetta. Euroopassa on nyt arviolta 15 miljoonaa lämpöpumppua, EU:n tavoitteiden mukaan niitä pitäisi vuonna 2030 olla yli 50 miljoonaa. Tämä luo painetta lämpöpumppumarkkinoille.

Meiltä saat edelleen Viessmaann lämpöpumppuja nopealla toimituajalla!

Sinun ei tarvitse odottaa vuotta saadaksesi lämpöpumppun. Meiltä saat Viessmannin vesi-ilmalämpöpumput ja maalämpöpumput nopealla toimitusajalla.

Viessmann kehittää jatkuvasti erittäin tehokasta teknologiaa ja valmistaa lämpöpumput heidän omien korkeiden standardiensa mukaisesti. Viessmann erottuu kasaamalla itse komponenttinsa ja valmistamalla ohjausautomatiikan.

Kysy lisää myyjiltämme!

Ota yhteyttä