Säästä energiaa jo tänään ViCare-sovelluksella

16.6.2022

Viessmann: ”Jos haluamme pysäyttää ilmastonmuutoksen ja katkaista riippuvuutemme kalliista fossiilisista polttoaineista, meidän on siirryttävä kaasusta ja öljystä uusiutuvaan energiaan. Useat todistetut ratkaisut voivat helpottaa tätä muutosta rakennusten lämmityssektorilla. Vaikka et nyt pystyisikään asentamaan lämpöpumppua tai pellettikattilaa, voit silti leikata lämmityslaskuasi ViCare-sovelluksen tarjoamilla älykkäillä ratkaisuilla.”

ViCare-sovellus antaa uusia mahdollisuuksia lämmityksen ohjaukseen internetin välityksellä. Viessmann ViCare-sovelluksen selkeällä graafisella näytöllä teet lämmityksen säädöt esim. lämpöpumppuusi käden käänteessä.

Geofencing: Lämmön vähentäminen, kun ketään ei ole kotona

Lämmön ei tarvitse olla päällä, kun ketään ei ole kotona. Siksi ViCare-sovelluksessa on nyt geofencing-ominaisuus uudessa Comfort & Savings -toiminnossa. Se tunnistaa, kun ketään ei ole kotona, ja laskee lämmön automaattisesti. Kun olet ylittänyt käyttäjän määrittämän etäisyyden kotoa, esimerkiksi matkalla töihin tai lomalle, palvelin lähettää lämmönsäätimelle komennon alentaa lämpöä. Kun palaat, lämpöä nostetaan takaisin samalla tavalla, jotta kotisi on taas miellyttävän lämmin saapuessasi. Tämä säästää valtavasti energiaa ilman ylimääräistä vaivaa tai mukavuuden menetystä.

Kokeile Comfort & Savings -toimintoa ilmaiseksi kuukauden ajan

ViCare-sovellus on hyväksi havaittu työkalu, jonka avulla loppukäyttäjät voivat ohjata lämmitysjärjestelmäänsä älypuhelimella tai tabletilla, ja sen voi ladata ilmaiseksi Apple App Storesta (iOS) tai Google Play Storesta (Android). Sovellus on saatavissa myös suomen kielellä.  Comfort & Savings -toiminnolla saatavat energiansäästöt ylittävät toiminnon kuukausi- tai vuosimaksun. Voit kokeilla palvelua kuukauden ajan ilmaiseksi. Tilaus aktivoidaan ja sitä hallitaan Google Play Kaupan (Android) tai Apple App Storen (iOS) kautta.

Yhteensopiva useiden Viessmann-kattiloiden kanssa

Comfort & Savings näkyy uutena ruutuna ViCare-sovelluksessa. Napsauttamalla painiketta näet, tukeeko Comfort & Savings lämmitysjärjestelmääsi. Monet Viessmann-lämmönkehittimet (ulkoisilla tai integroiduilla) Vitoconnect-moduuleilla ja Vitotronic-ohjausjärjestelmillä tukevat jo uutta palvelua.

Taattu tietoturva

Älypuhelimen geofencing-toimintoa käytetään yksinomaan mukavuutta ja säästöjä varten ja se takaa täydellisen tietoturvan. Käyttäjän sijainti ei ole kenenkään tunnistettavissa. Luotettavan toiminnan varmistamiseksi palvelua tulisi käyttää mahdollisimman monen kodin asukkaiden käytössä. Vasta silloin ohjausjärjestelmä ymmärtää, että ihmiset ovat edelleen kotona ja optimoi lämmityksen automaattisesti.

Älykkäät jäähdyttimen termostaatit säästävät kallista energiaa

ViCare-sovelluksen käytön lisäksi voit saavuttaa vieläkin suurempia säästöjä niin taloissa kuin asunnoissa pienelläkin investoinnilla. Yksinkertaisesti, korvaa perinteiset jäähdyttimen termostaatit älykkäillä ViCare-termostaateilla säätääksesi lämpötilaa mukavasti yksittäisissä huoneissa. ”Avoin ikkuna” -ominaisuus tunnistaa, jos huoneessa on ikkuna auki, ja vähentää sitten automaattisesti patteriin syötetyn lämmön määrää, mikä estää kalliin lämmön hukkaamisen.

ViCare-termostaatit voidaan asentaa mihin tahansa standardipatteriin vain muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Voit sitten ohjata täysin kaikkia kotisi jäähdyttimiä ViCare-sovelluksella, vaikka olisit toimistolla tai lomalla. Älykkäillä jäähdyttimen termostaateilla voit asettaa halutun lämpötilan jokaiseen huoneeseen, johon ne on asennettu. Mitä useampi lämpöpatteri on varustettu ViCare-patteritermostaateilla, sitä enemmän sinulla on hallintaa – ja se merkitsee enemmän energiansäästöä ja lisää mukavuutta kotona.

Edullisesti hinnoiteltujen aloituspakettien avulla on helppo aloittaa ViCare Smart Climate yhden huoneen ohjausjärjestelmä. Kaikki ViCare-komponentit kommunikoivat langattomasti Internet-liittymän kanssa, joten huoneita voidaan lisätä milloin tahansa ilman kaapeleita.

Tee kodistasi älykäs ViCarella ja wibutlerilla

ViCare-sovellus kommunikoi myös wibutler älykotiratkaisun kautta. Wibutler pro hub on valmistajasta riippumaton alusta digitaalisille talopalveluille. Se yhdistää yli 300 laitetta yli 35 valmistajalta ja mahdollistaa näin laajan kodin automaation.

 

Edut kauppakumppaneille

• Lisäpalveluliiketoiminta liitetyille järjestelmille

• Yksinkertainen pysyvä automaattinen virtauksen tasapainotus

• Lämmitysjärjestelmän valvonta ViGuiden avulla

Edut käyttäjille

• Vähennä kustannuksia alentamalla lämpöä automaattisesti

• Lämmitä vain, kun joku on kotona (geofencing)

• Säädä lämmitystäsi erittäin tarkasti

 

Alkuperäinen artikkeli Viessmann 24.5.2022