Muista puhdistaa ilmanvaihtokanavat

29.6.2022

Hyvin toimiva ilmanvaihto on tärkeää ihmisten terveydelle, kuin myös talon rakenteiden hyvälle säilymiselle. Sisäilman laatuun vaikuttavat monet tekijät. Hyvä sisäilma on hajultaan neutraalia sekä lämpötilaltaan ja ilmankosteudeltaan miellyttävää.

Ilmanvaihtokanavan puhdistus

Monille ensimmäisenä mieleen tuleva ilmanvaihtoon liityvä puhdistutoimenpide on ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto säännöllisesti. Tämä onkin hyvä tehdä 2-3 kertaa vuodessa. Kuitenkin moni unohtaa itse ilmanvaihtokanavien puhdistamisen. Ilmanvaihtokanavien puhdistus on tärkeää tehdä säännöllisesti, jotta sisäilma pysyy puhtaana, raikkaana ja terveellisenä.

Mistä tiedän milloin ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa?

Voit ihan katsoa ilmanvaihtokanavaan ja näet selkeästi onko kanava pölyn peitossa. Jos näet kanavassa pölyä tulisi puhdistus tehdä. Myös huono sisäilanlaatu on merkki puhdistaa kanavat. Jos silmät ja limakalvot tuntuvat kovin kuivilta voi vika löytyä likaisesta ilmanvaihtokanavasta.

Kuinka usein ilmanvaihtokanavat tulisi puhdistaa?

Ilmanvaihtokanavien suositeltu puhdistusväli on 5-10 vuoden välein riippuen ilmanvaihtojärjestelmästä. jos taloudesasi asuu astmaatikko kannattaa puhdistusväli olla lyhyempi.