Energiaratkaisut

Kiinteistön energiaremontti

Energianhinnan nousu on saanut monet pohtimaan lämmitysjärjestelmän vaihtoa ja energiaremontin tarvetta. Päivittämällä nykyaikaiseen energiajärjestelmään kiinteistön arvo nousee ja hiilijalanjälki pienenee.

Suomella on pyrkimys olla hiilineutraali vuoteen 2035 menessä, mikä vaikuttaa kiinteistö- ja rakennusalaan merkittävästi. Kun panostetaan uusiin ja vähäpäästöisiin energiaratkaisuihin tuo se rahallisia säästöjä sekä kestäviä energiaratkaisuja.

Hankesuunnitelma on tärkeä työvaihe korjaushankkeessa

Hankesuunnitelma on selvitys peruskorjaushankkeen kuten LVI-remontin laajuudesta ja ratkaisuvaihtoehdoista. Hankesuunnitelman tekee tilaajan palkkaama hankesuunnittelija. Hankesuunnittelun aikana määritellään ja päätetään hankkeen tavoitteet, sisältö, laajuus, aikataulu ja korjauksen kustannustaso. Hankesuunnitelman päätteeksi lopullinen hankesuunnitelma hyväksytetään tilaajalla. Taloyhtiöissä yhtiökokous hyväksyy hankesuunnitelman.

Poistoilman lämmöntalteenotto

Päivittämällä vanha ilmanvaihtojärjestelmä nykyaikaiseen lämmöntalteenottolaitteella varustettuun järjestelmään on mahdollista säästää huomattavasti energiaa ja parantaa olosuhteita. Poistoilman lämmöntalteenoton avulla voidaan hyödyntää rakennuksesta poistuvan ilman lämpöä. Tämä vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia varsinkin isoissa kiinteistöissä kuten kerrostaloissa ja liikekiinteistöissä.

ARA energia-avustus taloyhtiölle

ARA myöntää energia-avustusta taloyhtiön energiaremonttiin. Avustuksen suuruus on 4000€ tai 6000e asuntoa kohden, kuitenkin enintään 50 % energiatehokkuutta parantavista, avustettavaksi hyväksytyistä, rakennuskohtaisista kustannuksista. Avustuksen saaminen edellyttää E-lukulaskelman teettämistä. avustusten käsittelyaika on noin kaksi kuukautta

Voit lukea asiasta lisää ARA:n sivuilta.

Heatcolta saat laadukkaat hankesuunnitelmat

Heatcon pitkä kokemus erilaisten hankkeiden suunnittelusta varmistaa sekä pienten että isojen projektien onnistumisen. Kokemuksen myötä tunnemme kiinteistöjen ja taloyhtiöiden tarpeet sekä osaamme mitoittaa työkokonaisuudet oikein.

Pyydä tarjous

Lämpöpumput ovat tehokas apu energiansäästöön

Lämpöpumput  ovat ekologisia, sillä ne hyödyntävät uusiutuvaa energiaa. Lämpöpumput ottavat energiansa ilmasta, maasta, kalliosta tai vedestä. Lämpöpumppu on keino pienentää omaa hiilijalanjälkeä.

Meiltä löydät Viessmannin ilma-vesilämpöpumput ja maalämpöpumput sekä Flexitin sisäilmalämpöpumpun.

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumput ovat jo yksi yleisimmin käytetyistä lämpöpumpuista. Suosion taustalla ovat suhteellisen alhaiset investointikustannukset ja monipuoliset asennusvaihtoehdot. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu kaikkiin kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Ilma-vesilämpöpumnpulla voi saada jopa 50 % säästöä vuosittaisiin lämmityskuluihin.

Viessmann ilma-vesilämpöpumppu

Viessmann ilma-vesilämpöpumpuissa on kaksi osaa, joissa on hiljainen käyntiääni, sisäyksikkö ja ilmaa johtava ulko-osa. Hankalia seinän läpi viemisiä ja ilmastointikanavien asentamista ei tarvita.

Ääni- ja tilavaatimuksilla on keskeinen asema ilma-vesilämpöpumpuissa. Viessmann split-lämpöpumpuissa nämä molemmat tekijät on otettu huomioon ja ne toteutuvat käytännössä optimaalisesti.

Tutustu Ilma-vesilämpöpumppuihin

 

 

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumput ovat ensimmäinen valinta, kun halutaan yhdistää lämmityskustannuksissa säästäminen ympäristöystävälliseen lämmöntuotantoon. Maalämpöpumpun käyttämää energiaa on ympäristössä tarjolla rajoittamattomasti ja ilmaiseksi. Täysimittainen lämmitysjärjestelmä tarvitsee vain vähäisen määrän sähköä toimintaa ja pumppua varten, voidakseen hyödyntää tätä energiaa. Maalämpöpumppu on riippumaton fossiilisista polttoaineista ja vähentää tehokkaasti CO2-päästöjä ja edistää ilmaston suojelua.

Maalämmön avulla voidaan saada jopa 70 % säästöjä vuosittaisiin lämmityskuluihin.

 

Viessmann maalämpöpumppu

Viessmannin maalämpöpumput ovat erittäin helppokäyttöisiä ja niitä voi käyttää myös matkapuhelimella.

Maalämpöpumput käyttävät maaperää tärkeimpänä energianlähteenä, joko maapiirikeräinten tai maasensoreiden avulla. Lämpöenergia kerätään maaperästä ja siirretään sitten lämpöpumpun kylmäaineeseen. Kylmäaine höyrystyy ja höyry tiivistetään kompressorin avulla. Tämä ei ainoastaan lisää painetta vaan nostaa myös sen lämpötilaa. Lämmönvaihdin (lauhdutin) absorboi tuloksena olevan lämmön ja välittää sen lämmitysjärjestelmään.

Tutustu Maalämpöpumppuihin

Sisäilmalämpöpumppu

sisäilmalämpöpumpulla voidaan tuottaa tilojen lämmitys, lämmin käyttövesi sekä ilmanvaihto. Laite on erinomainen valinta energiatehokkaisiin matalanenergia rakennuksiin.

Flexit EcoNordic-sisäilmalämpöpumppu

Flexit EcoNordic W4-sisäilmalämpöpumpulla voidaan tuottaa rakennuksen lämmin käyttövesi sekä ilmanvaihto, joiden ansiosta laite on erinomainen valinta saneerattaviin pientaloihin ja asuntoihin.

EcoNordic-sisäilmalämpöpumput hyödyntävät luonnollista hiilidioksidia kylmäaineena, jonka ansiosta varsinkin lämmin käyttövesi voidaan tuottaa erittäin energiatehokkaasti. Korkean lämmöntalteenoton vuosihyötysuhteen omaava ilmanvaihtoyksikkö lisää asuinmukavuutta sekä pitää rakennuksen käyttökustannukset alhaalla korkean energiatehokkuuden ansiosta.

Laitteen ohjaaminen tapahtuu nykyaikaisen Flexit GO-ohjausjärjestelmän kautta joko puhelimen tai tabletin avulla. Flexit GO-sovellus tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet laitteen ohjaamisen ja säätämiseen.

Tutustu Sisäilmalämpöpumppuun

Heatcolta saat laadukkaat hankesuunnitelmat

Meidän vahvan asiantuntemuksen ja pitkän kokemuksen myötä saat kokeneet asiantuntijamme käyttöösi. Ota yhteyttä ja selvitetään millaisia mahdollisuuksia energiakartoitus tarjoaa kiinteistössäsi.

Kysy lisää palveluistamme

020 720 9080

myynti@heatco.fi